Ez egy Stáhl Judit recept, és
nyugodt szívvel mondhatom finom étel (nekem legalábbis ízlik), a páromnak már
kevésbé, el is nevezte vámpír csirkeszárnynak.Ámbár ahogy ezt a képet nézem van
benne valami, mármint kinézetre.
Hozzávalók 4 fő részére:
1 és 1/2 kiló csirkeszárny
A fűszeres mázhoz:
3 deci
ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 deci sör,
1 1/2 teáskanál morrzsolt oregánó,
1/4 teáskanál cayenne bors (na ezt én kihagytam, mivel nem volt itthon).
A márványsajtos mártogatóhoz:
15
dkg márványsajt
1 deci tejszín
1 deci tejföl
Elkészítés:
- Sütő bekapcsoljuk 230 C-ra.
- A megmosott szárazra törölt csirkeszárnyakat egy jó nagy késsel a forgójuknál kettévágjuk, és egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A fűszeres mázhoz beleöntöm a kechupot egy tálba, és a reszelő apró lyukú oldalán bele reszelem a fokhagymát.
- Jöhet a sör a mázhoz, morzsolt oregánó, és a cayenne bors, és a só.
- A fenti máz mehet a csirkeszányakra, mindenhol érje őket.
- A forró sütőbe 25 perc alatt megsülnek - első 10 percben alufóliával letakarjuk.
Mártogatós:
Egy tálkába villával
szétnyomkodjuk a sajtot, majd hozzákeverjük a tejszínt, meg a tejfölt.