Oldalak

2013. július 6., szombat

Fűszeres csirkeszárny márványos mártogatóval

Ez egy Stáhl Judit recept, és nyugodt szívvel mondhatom finom étel (nekem legalábbis ízlik), a páromnak már kevésbé, el is nevezte vámpír csirkeszárnynak.Ámbár ahogy ezt a képet nézem van benne valami, mármint kinézetre.





Hozzávalók 4 fő részére:
1 és 1/2 kiló csirkeszárny


A fűszeres mázhoz: 
3 deci ketchup, 
2 gerezd fokhagyma, 
1/2 deci sör,
1 1/2 teáskanál morrzsolt oregánó,
1/4 teáskanál cayenne bors (na ezt én kihagytam, mivel nem volt itthon).

A márványsajtos mártogatóhoz: 
15 dkg márványsajt
1 deci tejszín
1 deci tejföl


Elkészítés: 
  1. Sütő bekapcsoljuk 230 C-ra.
  2. A megmosott szárazra törölt csirkeszárnyakat egy jó nagy késsel a forgójuknál kettévágjuk, és egymás mellé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. A fűszeres mázhoz beleöntöm a kechupot egy tálba, és a reszelő apró lyukú oldalán bele reszelem a fokhagymát.
  4. Jöhet a sör a mázhoz, morzsolt oregánó, és a cayenne bors, és a só.
  5. A fenti máz mehet a csirkeszányakra, mindenhol érje őket.
  6. A forró sütőbe 25 perc alatt megsülnek - első 10 percben alufóliával letakarjuk.


Mártogatós: 
Egy tálkába villával szétnyomkodjuk a sajtot, majd hozzákeverjük a tejszínt, meg a tejfölt.