Oldalak

2013. július 6., szombat

Túrós pogácsa

Ez a egyik kedvenc pogácsám. Az utóbbi időben minden héten elkészítem.




Hozzávalók
25 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 db tojás
tökmag, mák, fenyőmag


Elkészítés:
  1. Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, fél mokkáskanál cukor és liszt segítségével ezt a folyamatot fel tudjuk gyorsítani.  
  2. A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk.
  3. Kicsit pihentetjük a tésztát, aztán kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra.
  4. A tetejét felvert tojássárgájával megkenve akár azonnal kiszaggathatjuk és süthetjük.
  5. A pogácsa tetejére tehetünk tökmagot, fenyőmagot, mákot. Ízlés szerint. Az én kedvencem a fenyőmag.
  6. A pogácsát jó forró, előmelegített sütőben kell megsütni, hasonlóan más vajas tésztákhoz.