Ez a egyik kedvenc pogácsám. Az utóbbi időben minden héten elkészítem.
Hozzávalók
25 dkg
vaj
25 dkg
túró
25 dkg
liszt
1 csomag élesztő
só
1 db tojás
tökmag,
mák, fenyőmag
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, fél mokkáskanál cukor és liszt segítségével ezt a folyamatot fel tudjuk gyorsítani.
- A hozzávalókat jó alaposan összegyúrjuk.
- Kicsit pihentetjük a tésztát, aztán kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra.
- A tetejét felvert tojássárgájával megkenve akár azonnal kiszaggathatjuk és süthetjük.
- A pogácsa tetejére tehetünk tökmagot, fenyőmagot, mákot. Ízlés szerint. Az én kedvencem a fenyőmag.
- A pogácsát jó forró, előmelegített sütőben kell megsütni, hasonlóan más vajas tésztákhoz.