Több tojáskrém
recepttel próbálkoztam már eddig, de sikertelenül. A kitartás az egyik erényem
(na persze a szerénység után), ezért rátaláltam álmaim tojáskrém receptjére.
Amikor a tojáskrémes pirítósba beleharaptam,
hmmm mondanom sem kell, isteni volt. NA csapjunk a lecsóba, mármint a
receptírásba.
Hozzávalók:
5 db
tojás, 1 evőkanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1
evőkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1
késhegynyi törött fekete bors.
Elkészítés:
Keményre főzzük a
tojásokat, és melegen meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük.
A vajat tejföllel és
mustárral habosra keverjük, hozzá adjuk a megtisztított és finomra vágott
vöröshagymát, fűszerekkel tovább ízesítjük.
Végül a lereszelt
tojást a fentiekhez adjuk.
Krémet jól lehűtjük.
Pirított kenyérre
kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy új hagymával fogyasztjuk.