Oldalak

2013. július 6., szombat

Tojáskrém hideg szendvicsre


Több tojáskrém recepttel próbálkoztam már eddig, de sikertelenül. A kitartás az egyik erényem (na persze a szerénység után), ezért rátaláltam álmaim tojáskrém receptjére. Amikor a tojáskrémes pirítósba beleharaptam,  hmmm mondanom sem kell, isteni volt. NA csapjunk a lecsóba, mármint a receptírásba.




Hozzávalók:
5 db tojás, 1 evőkanál kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
Keményre főzzük a tojásokat, és melegen meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük.
A vajat tejföllel és mustárral habosra keverjük, hozzá adjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, fűszerekkel tovább ízesítjük.
Végül a lereszelt tojást a fentiekhez adjuk.
Krémet jól lehűtjük.

Pirított kenyérre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy új hagymával fogyasztjuk.