A családom körében ez a süti a TOP háromba tartozik. Ez a
recept az én kedves Gabi barátnőmtől származik, akinek nagyon hálás vagyok
érte. Tehát csajok, srácok hajrá sütni, mivel megéri. Mivel csak 10 dkg cukor
kerül a sütibe, ezért én nem tartom túl édes sütinek, ja és nincs benne liszt.
Remélem nektek is ízlik, és várom a visszajelzéseket.
Hozzávalók:
- 5 db tojás,
- 10 dkg kristálycukor,
- 2,5 dkg kakaó,
- 0,3 dl tejszín + 2 db habfix,
- kókuszreszelék,
- 1 csomag vanília,
- sütőpapír.
- 190 fokra előmelegítjük a sütőt.
- Veszünk egy kisebb tepsit, és kibéleljük sütőpapírral. A biztonság szempontjából, én a sütőpapírt még ki szoktam vajazni.
- Szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjébe egy csipet sót teszünk, mert így hamarabb lesz kemény habunk.
- A kemény habhoz hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot és a kakaót, majd óvatosan elkeverjük.
- Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, és az előmelegített sütőben pontosan 7 percig sütjük. Vigyázat! Ha tovább sütjük, kiszárad a tészta. Sütés után nem kell megijedni az eredménytől, mivel egy lapos sütit kapunk.
- A tejszínt habfixálóval felverjük.
- Sütés után a tésztát kb. 5 percig hűlni hagyjuk, de a süti meleg állapotában lefejtem a sütőpapírról. Mivel tekercset készítünk, ezért fontos, hogy a süti, még meleg legyen.
- A tejszín kétharmad részét a tekercs belsejébe kenjük, a maradék egyharmadot kívülről kenjük rá.
- Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel.