Oldalak

2013. szeptember 15., vasárnap

Csokis diós süti

Ha odahaza marad főzés, sütés után tojás fehérje, ebben a remek sütibe fel lehet használni.



Hozzávalók:
10 dkg ércsokoládé
½ evőkanál liszt
1 narancs héja és leve
1 tojásfehérje
1 púpos evőkanál barna cukor

5 dkg pirított dió

Elkészítés:
  1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat), és sütőpapírral béleljük ki egy nagy tepsit.
  2. A csokit apró darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk. A diót megpirítjuk, és nagyobb darabokra törjük., majd hozzáadjuk a lisztet és belereszeljük a megmosott narancs héját. 
  3. A tojásfehérjét lágy habbá felverjük kézi robotgéppel, aztán hozzáadjuk a barna cukrot és tovább verjük addig amíg kemény és fényes nem lesz.
  4. Hozzáadjuk a diós keveréket meg az olvasztott csokit, a masszából kávéskanálnyi kupacokat halmozunk egymástól jó kétujjnyi távolságra a sütőpapíros tepsire.
  5. 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jók, ha sütés után csak a felszínük kemény, a belsejük enyhén puha.