2013. szeptember 15., vasárnap

Torte Caprese

Mivel szeretem a csokit, és Olaszországot így kipróbáltam ezt a tortát. A mandula helyett dió került a sütibe. Finom lett.


Hozzávalók: 
  • 6 db tojás, 
  • 30 dkg mandula, 
  • 20 dkg étcsokoládé, 
  • 20 dkg vaj,
  • 25 dkg cukor, 
  • porcukor



Elkészítés:
  1. Daráljuk le a mandulát és az étcsokoládét olyan finomra, amennyire csak tudjuk, s keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgáját, valamint az egészen puha vagy megolvasztott vajat.
  3. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, s óvatosan forgassuk a masszába.
  4. Tegyük 25 cm átmérőjű, kivajazott és kilisztezett tortaformába, s előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 1 órát (légkeveréses sütőben elég 160 fok és 45 perc is). Tálalás előtt hintsük meg porcukorral