Mivel szeretem a csokit, és Olaszországot így kipróbáltam
ezt a tortát. A mandula helyett dió került a sütibe. Finom lett.
Hozzávalók:
- 6 db tojás,
- 30 dkg mandula,
- 20 dkg étcsokoládé,
- 20 dkg vaj,
- 25 dkg cukor,
- porcukor
- Daráljuk le a mandulát és az étcsokoládét olyan finomra, amennyire csak tudjuk, s keverjük össze.
- Adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgáját, valamint az egészen puha vagy megolvasztott vajat.
- Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, s óvatosan forgassuk a masszába.
- Tegyük 25 cm átmérőjű, kivajazott és kilisztezett tortaformába, s előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 1 órát (légkeveréses sütőben elég 160 fok és 45 perc is). Tálalás előtt hintsük meg porcukorral