A csirke és a pulykamell nagy kedvencem, ezért is
választottam ezt a receptet az ebéd vendégeink részére.
Evés közbe figyeltem Őket, egy szót sem szóltak, csak ettek, és az ízekre
figyeltek, (legalábbis én ezt a csendet ennek tulajdonítom), de az is lehet,
hogy gyorsan túl akartak lenni a tányérjukra kirakott adagon? Hm, jó kérdés.
Hozzávalók:
- személyenként fél csirkemell,
- kevés liszt,
- tojás,
- szerecsendió,
- reszelt sajt (én pannóniát, és füstölt sajtot használtam, azonos mennyiségben),
- só,
- bazsalikom,
- kevés tejszín
- A húst szeletekre vágjuk, kiveregetjük.
- Minden szeletet lisztben, felvert ízesített tojásba (bazsalikom, szerecsendió, kevés só), és reszelt sajtba mártunk.
- Húst szeleteket kiolajozott tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk tejszínnel.
- Reszelt sajt kerül a tetejére.
- Forró sütőben pirosra sütjük.