Hozzávalók
4
főre
1 kg sárga, vékony héjú burgonya
1 ek só
50 ml olaj
2 tk paradicsompüré
A fűszerkeverékhez:
1 ek durvára őrölt bors
1 nagy tk pirospaprika
1 tk oregánó
2 ek fokhagymapor
1 tk kakukkfű
A burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk.
Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk.
Forrástól
számítva 2 percig főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az olajjal,
és egy kanál vízzel felhígított paradicsompürével.
Sózzuk
és megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól összerázzuk, majd szétterítjük
egy sütőpapírral bélelt tepsiben, úgy, hogy a vágott felületek mindig
felfele álljanak.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig, majd kivesszük és még melegen felfaljuk!
Fogyasszuk egy hideg barna sörrel, hogy igazán vagány vacsoránk legyen!