Oldalak

2019. március 26., kedd

Göngyölt hús


 
 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet tarja
  • 2 savanyú uborka
  • 2 főtt tojás
  • 4 szelet szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kis szál póréhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • só és frissen őrölt bors

Tálaláshoz
  • 1 dl tejföl
  • főtt rizs vagy kenyér
Elkészítés: 
  1. A tarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre tegyünk 2 vékony szelet savanyú uborkát, 1 karika főtt tojást és 1 kis szalonnacsíkot.
  2. Ezután tekerjük fel, és kössük át spárgával.
  3. 1 evőkanálnyi zsírban pirítsuk meg a póréhagymát és a hagymát, engedjük fel 1 pohár vízzel és 1 deci fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és rakjuk bele a göngyölt húsokat.
  4. Fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk, majd tejföllel leöntjük.
  5. Főtt rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.
Forrás: https://lilafuge.hu/gongyolt-hus/