Oldalak

2019. március 9., szombat

Tejszínes-Zöldséges Csirke




Hozzávalók 2 adagra:
  • 300 g csirkemell filé
  • 250 g vegyes zöldség
  • 100 ml víz
  • 2 db paradicsom
  • 1 kávéskanál oregánó (morzsolt)
  • 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
  • feketebors (őrölt)
  • 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • 100 g mozzarella sajt
Elkészítése:
A húst megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, oldalanként kb. 4-4 percig.

A húst félretesszük. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A serpenyőbe rakjuk a zöldségkeveréket, a paradicsomot, felöntjük a vízzel és kb. 8 percig pároljuk őket.

Ezután hozzáadjuk a húst a zöldségkeverékhez, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot. Pár percig forraljuk.
Kis darabokban elhelyezzük a tetején a mozzarellát, és pár percig hagyjuk még, hogy ráolvadjon a zöldséges tejszínes csirkére.

Melegen tálaljuk, tetszőleges köret nélkül is ehetjük, friss bazsalikomlevéllel megszórva.