Oldalak

2020. február 18., kedd

Tépett hús



Hozzávalók:
  • 1,5 kg tarja kicsontozva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • bors
  • curry
  • 2 dl sör
Elkészítés:
  1. A tarját egyben hagyjuk, a hentessel kicsontoztatjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst.
  3.  Ezután megsózzuk, és a külsejét bedörzsöljük a fűszerekkel.
  4. Meglocsoljuk sörrel, majd 120 fokos sütőbe tesszük.
  5. Bent hagyhatjuk akár egész éjszakára is. A végeredmény omlós, puha, szálaira szedhető hús lesz, melyet többféleképpen is felhasználhatunk.
  6. Érdemes belőle különféle zöldségekkel, salátával, mustárral, majonézzel szendvicseket készíteni. Remek vendégváró étel.
Forrás: https://egy.hu/gasztro/a-legjobb-receptek-egyben-sult-husokhoz-106770