Oldalak

2020. február 20., csütörtök

Spenótos karfiolos köret




HOZZÁVALÓK:
  • 5 dkg bébi spenót (télen is kapható, de mélyhűtöttből is remek)
  • 1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
  • 1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
  • ½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
  • 2 ek tejszín
  • 1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só és bors
Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig.
3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolt a konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal.
4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.
5. Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.
6. Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.

Forrás: ripost.hu