Oldalak

2020. november 25., szerda

Marbella csirkecombok

 




  • 1,5 kg csirkecomb (alsó- és felsőcomb lehet külön is) 
  • 10 dkg magozott zöld olívabogyó 
  • 15 dkg magozott aszalt szilva 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 2 db babérlevél 
  • 4 ek. olívaolaj 
  • 3 ek. vörösborecet 
  • 1 ek. szárított oregánó 
  • só 
  • frissen őrölt fekete bors 
  • 1 ek. barna cukor 
  • 1 dl vörösbor 
  • 3 ek. szeletelt mandula

 

  1. A húst előző este előkészítem. Lemosom, majd egy nagyobb, fedhető tálba teszem. Az olajat egy edénybe öntöm, hozzáadom az ecetet, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, valamint a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Alaposan átkeverem.
  2. A hús mellé a tálba tűzöm a babérleveleket, mellé szórom a szilvát és a magozott olajbogyót, majd a pácot a húsra öntöm, az edényt fedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
  3. Másnap a húst egy méretes hőálló tálba pakolom, a köretét is mellérakom, majd a páclevet rácsorgatom. Hozzáadom a bort, a húst megszórom barna cukorral, a tálat fóliával lefedem,  az előmelegített sütőbe (180 fok) tolom, és nagyjából egy óráig sütöm, majd fólia nélkül a combokat lepirítom.
  4. Tálaláskor a húst rizzsel vagy krumplipürével körí
Forrás itt