- 1,5 kg csirkecomb (alsó- és felsőcomb lehet külön is)
- 10 dkg magozott zöld olívabogyó
- 15 dkg magozott aszalt szilva
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 4 ek. olívaolaj
- 3 ek. vörösborecet
- 1 ek. szárított oregánó
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 ek. barna cukor
- 1 dl vörösbor
- 3 ek. szeletelt mandula
- A húst előző este előkészítem. Lemosom, majd egy nagyobb, fedhető tálba teszem. Az olajat egy edénybe öntöm, hozzáadom az ecetet, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, valamint a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Alaposan átkeverem.
- A hús mellé a tálba tűzöm a babérleveleket, mellé szórom a szilvát és a magozott olajbogyót, majd a pácot a húsra öntöm, az edényt fedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
- Másnap a húst egy méretes hőálló tálba pakolom, a köretét is mellérakom, majd a páclevet rácsorgatom. Hozzáadom a bort, a húst megszórom barna cukorral, a tálat fóliával lefedem, az előmelegített sütőbe (180 fok) tolom, és nagyjából egy óráig sütöm, majd fólia nélkül a combokat lepirítom.
- Tálaláskor a húst rizzsel vagy krumplipürével körí
Forrás itt