Oldalak

2020. november 15., vasárnap

Tökéletes CSOKISZUFLÉ

 




  • 150 g Étcsokoládé (53%)
  • 44 g Vaj
  • 4 db Tojássárgája
  • 4 db Tojásfehérje
  • 7 dkg Finomliszt (BL55)
  • 1 csipet Só
ELKÉSZÍTÉS
  1. Jól vajazzuk ki a szuflé formát és hintsük meg kakaóporral vagy xilittel. A tepsit béleljük ki sütőpapírral majd a már megtöltött szuflé formák tetejére is tehetünk sütőpapírt. (A tetején kihagyható, úgy viszont előfordulhat, hogy lágyabb lesz a teteje is.)
  2. A sütőt 240 C-ra melegítsük elő.
  3. A csokoládét, a vajat egy csipet sóval vízgőzre helyezve olvasszuk meg.
  4. A tojásokat válasszuk ketté, a tojássárgáját a már olvasztott csokiba tesszük, a tojásfehérjét pedig, lágy habbá verjük és a csokis alapba keverjük, majd óvatosan a lisztet is hozzáadjuk, lágy mozdulatokkal eldolgozzuk.
  5. Ha készen van a csokis masszánk, megtöltjük a szuflé formákat, majd légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 C-on, egy pár percig pihentetjük és egy spatula segítségével emeljük el a sütőpapírról, (én a alumínium szuflé forma híve vagyok, de a porcelánban is épp úgy működik 😉).

TÁLALÁS
Még melegen, friss gyümölccsel, lekvárral, fagyival és porcukorral tálalhatjuk.


Forrás itt