Hozzávalók:
- 25 dkg lm túró
- 2 púpozott ek búzadarát Cs.K kevesebb kell
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 2 kis pohár lm tejföl
- 2 ek porcukor Cs.K több kell
- pici só
Elkészítés:
- A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.
- Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.
- 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
- Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.
Forrás itt