Oldalak

2021. március 23., kedd

MASCARPONÉS RÉPATORTA

 


Juhos József receptje

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 20 g vaj
  • 12 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 25 g marcipán
  • 2 tojásfehérje
  • 40 g cukor
  • 50 g liszt
  • 30 g reszelt sárgarépa

Krém:

  • 175 g mascarpone
  • 60 g tejszín
  • 25 g porcukor
  • vanília                      

Répachips:

  • 80 g répa
  • 40 g cukor
  • 20 g víz

 

Elkészítés:           

A piskótához a vajat kihabosítjuk a 12 g porcukorral, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára keverjük. A marcipánt közben belecsipkedhetjük. A tojásfehérjét a 40 g porcukorral habosra keverjük.

A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a finomra lereszelt sárgarépát, majd a fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a keveréket. Ezután a maradék habot és a lisztet is óvatosan eloszlatjuk benne. Ha teljesen egységes a masszánk, akkor egy sütőpapírral borított tepsire vékonyan elterítjük, hogy majd 4 darab hosszúkás lapot tudjunk belőle vágni, amikor megsül.

190 fokon 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás:



 itt