Juhos József receptje
Hozzávalók:
Piskóta:
- 20 g vaj
- 12 g porcukor
- 2 tojássárgája
- 25 g marcipán
- 2 tojásfehérje
- 40 g cukor
- 50 g liszt
- 30 g reszelt sárgarépa
Krém:
- 175 g mascarpone
- 60 g tejszín
- 25 g porcukor
- vanília
Répachips:
- 80 g répa
- 40 g cukor
- 20 g víz
Elkészítés:
A piskótához a vajat kihabosítjuk a 12 g porcukorral, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és simára keverjük. A marcipánt közben belecsipkedhetjük. A tojásfehérjét a 40 g porcukorral habosra keverjük.
A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a finomra lereszelt sárgarépát, majd a fehérjehab egyharmadával fellazítjuk a keveréket. Ezután a maradék habot és a lisztet is óvatosan eloszlatjuk benne. Ha teljesen egységes a masszánk, akkor egy sütőpapírral borított tepsire vékonyan elterítjük, hogy majd 4 darab hosszúkás lapot tudjunk belőle vágni, amikor megsül.
190 fokon 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
itt