8 személyre
ELŐKÉSZÍTÉS: 15perc
- SÜTÉS: 15 perc
- 2 csomag leveles tészta
- 18 dkg feta
- 1csomag bébi spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg reszelt parmezán
- 2 dkg vaj
- 1 ek. liszt
- 2dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kk. szezámmag
- 1db tojás
2 Add hozzá a zúzott fokhagymát és sózd, borsozd, majd öntsd fel a tejjel és főzd addig, amíg besűrűsödik. Ez lesz a besamel- mártás.
3 Amikor kész, húzd le a tűzről és keverd hozzá a spenótot, majd egy kicsit hagyd a masszát kihűlni.
4 Ezután kend rá a kihajtott leveles tésztára a masszát, és szórd meg morzsolt fetával, majd a másik tésztát is tedd rá és kissé nyomd össze.
5 Késsel vágj vékony csíkokat a tésztából, majd a két végét fogd össze és kezdd el felcsavarni.
6 Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg a felvert tojással.
3 A tésztákat felváltva szórd meg parmezánnal és szezámmaggal.
200 fokon 10-15 perc alatt süsd készre.
Forrás adriskitchen_official