Oldalak

2011. július 8., péntek

Csokis élesztős kifli kelesztés nélkül


Ezt a remek receptet a szomszédomtól kaptam, ámbár az eredeti recept sajtos kifli, de a családom jobban szereti a csokis verziót. Ebben a receptben az a jó, hogy nem kell keleszteni. Mivel imádok sütni, főzni, így a nyolc óra munka után jó kis kikapcsolódás volt számomra ezt a csokis kiflit elkészíteni. Sütés közbe isteni illat terjengett a lakásban.




Hozzávalók: 70 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kisdoboz joghurt, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 tojás, 20 dkg margarin, kevés só, ízlés szerint kakaó, 15 dkg cukor




Elkészítés:  


    1. A tejet langyosra melegítjük, bele tesszük az élesztőt, és jöhet bele egy kávés kanál cukor. Kevés ideig félre tesszük, ameddig az élesztő a cukros tejben felfut.
    2. Lisztbe tesszük a felfutatott élesztőt. Jöhet bele az olaj, joghurt, a tojások, só. Összegyúrjuk.
    3. Hengerré formáljuk és 9 részre osztjuk.
    4. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, 3 darabot egymásra teszünk, közben mindegyiket megkenjük margarinnal, és megszórjuk cukorral és kakaóval. 
    5. Kifli formába feltekerjük.
    6. A tetejét tojássárgájával megkenjük.
    7. Forró sütőben 25 percig sütjük