Ezt a remek receptet a szomszédomtól kaptam, ámbár az eredeti recept sajtos kifli, de a családom jobban szereti a csokis verziót. Ebben a receptben az a jó, hogy nem kell keleszteni. Mivel imádok sütni, főzni, így a nyolc óra munka után jó kis kikapcsolódás volt számomra ezt a csokis kiflit elkészíteni. Sütés közbe isteni illat terjengett a lakásban.
Elkészítés:
- A tejet langyosra melegítjük, bele tesszük az élesztőt, és jöhet bele egy kávés kanál cukor. Kevés ideig félre tesszük, ameddig az élesztő a cukros tejben felfut.
- Lisztbe tesszük a felfutatott élesztőt. Jöhet bele az olaj, joghurt, a tojások, só. Összegyúrjuk.
- Hengerré formáljuk és 9 részre osztjuk.
- A cipókat kör alakúra nyújtjuk, 3 darabot egymásra teszünk, közben mindegyiket megkenjük margarinnal, és megszórjuk cukorral és kakaóval.
- Kifli formába feltekerjük.
- A tetejét tojássárgájával megkenjük.
- Forró sütőben 25 percig sütjük