Nagyfiam születésnapjára tortakészítésbe fogtam. Nem volt könnyű dolgom, mivel mascapóné, gyümölcs, és kakaós piskótából szerettem volna egy tortát. És íme összejött. Nagyon finom lett. Kipróbáltam a tejcsokis változatát, sőt a étcsoki és narancs változatát is.Nálam az étcsokis-narancsos vitte el a pálmát.
Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 3 db tojás, csipetnyi só, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, fél kávéskanál sütőpor, 50 dkg mascarpone, 20 dkg fehér csokoládé, 2 tálca eper, cukor ízlés szerint
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
- A tojások fehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a lisztet, sütőport, és a kakaót.
- A masszát előkészített (vajazott, lisztezett) kerek formába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
- A mascarponét 1 evőkanál cukorral elkeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a mascarponéhoz keverem
- Másfél doboznyi epret a tortára ültetek (egyben).
- Ráteszem a krémet, 2-3 órán át hűtöm a hűtőben. Pár szem eperrel, túró rúdi ponttal díszítem.