Oldalak

2011. július 8., péntek

Fehércsokoládés eper torta

Nagyfiam születésnapjára tortakészítésbe fogtam. Nem volt könnyű dolgom, mivel mascapóné, gyümölcs, és kakaós piskótából szerettem volna egy tortát. És íme összejött. Nagyon finom lett.  Kipróbáltam a tejcsokis változatát, sőt a étcsoki és narancs változatát is.Nálam az étcsokis-narancsos vitte el a pálmát.






Hozzávalók 18 cm-s tortaformához: 3 db tojás, csipetnyi só, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, fél kávéskanál sütőpor, 50 dkg mascarpone, 20 dkg fehér csokoládé, 2 tálca eper, cukor ízlés szerint

Elkészítés:
    1. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük.
    2. A tojások fehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a lisztet, sütőport, és a kakaót.
    3. A masszát előkészített (vajazott, lisztezett) kerek formába öntjük. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
    4. A mascarponét 1 evőkanál cukorral elkeverem. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét és a mascarponéhoz keverem
    5. Másfél doboznyi epret a tortára ültetek (egyben).
    6. Ráteszem a krémet, 2-3 órán át hűtöm a hűtőben. Pár szem eperrel, túró rúdi ponttal díszítem.