Oldalak

2020. január 6., hétfő

Gombás-brokkolis tészta



A brokkolihoz és a gombához
  • 250 g barna csiperkegomba
  • 1 fej kisebb brokkoli
  • 2 ek méz
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 - 4 ek olívaolaj
  • 1 - 2 cm-es gyömbér reszelve vagy 1 tk gyömbérpor

A tésztához 
  • 150 g rizstészta
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ek Worcester szósz
  • 1 cm-es gyömbér reszelve 
  • 1 tk sriracha szósz
  • ½ db lime
  • 1 - 2 csipet chilipehely

A tetejére 

1 marék pirított szezámmag
  1. A csiperkét (ha nagyobb szemű) negyedekre vágjuk, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük.
  2. A mézet, szójaszószt, olívaolajat, gyömbért összekeverjük, beleforgatjuk a gombát és a brokkolit és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  3.  A rizstésztát forró, enyhén sós vízbe rakjuk és 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
  4. Egy serpenyőben összekeverjük a többi hozzávalót, beleforgatjuk a tésztát és pár percig kevergetjük, hogy magába szívjon egy keveset a szószból.
  5.  A tésztához forgatjuk a brokkolit, a gombát, rálocsoljuk a zöldségekből kisült szaftot is és a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.