Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
- 25 dkg krém-fehérsajt
- 2 dl natúr joghurt
- 20 dkg füstölt tarja
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt Gouda sajt
- 1 csokor petrezselyem
- olívaolaj
- bors, só
- A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk.
- A krém-fehérsajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
- Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal ,
- majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.