Oldalak

2020. január 22., szerda

Szuper sajtos töltött gomba


Hozzávalók:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
  • 25 dkg krém-fehérsajt
  • 2 dl natúr joghurt
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt Gouda sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors, só
  1. A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk.
  2.  A krém-fehérsajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
  3. Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal ,
  4. majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.
Forrás https://nlc.hu/gasztro/20160124/gyors-vacsora-recept/