Oldalak

2020. január 6., hétfő

Narancsos-szezámos sült cékla



  • 60 dkg cékla
  • fél narancs leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kevés méz (elhagyható)
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál szezámmag
  • Elkészítés:

    1. A céklákat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre, majd csíkokra vágjuk, és sütőpapírral fedett gáztepsire tepsire tesszük.
    2.  A narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a mézet, a római köményt, a sót, borsot őrölünk hozzá, elkeverjük, a céklára öntjük, és alaposan összeforgatjuk.
    3. Meghintjük a szezámmaggal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20 percet sütjük, majd összeforgatjuk, és még 10-15 percre visszatoljuk, és illatosra, karamellizáltra sütjük.
    Forrás: www.cookta.hu