Narancsos-szezámos sült cékla
60 dkg cékla
fél narancs leve
2 evőkanál olívaolaj
kevés méz (elhagyható)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
3 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
- A céklákat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre, majd csíkokra vágjuk, és sütőpapírral fedett gáztepsire tepsire tesszük.
- A narancs levét kifacsarjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a mézet, a római köményt, a sót, borsot őrölünk hozzá, elkeverjük, a céklára öntjük, és alaposan összeforgatjuk.
- Meghintjük a szezámmaggal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20 percet sütjük, majd összeforgatjuk, és még 10-15 percre visszatoljuk, és illatosra, karamellizáltra sütjük.
Forrás: www.cookta.hu