Oldalak

2020. október 28., szerda

Lazackrém

 


Hozzávalók:

  • 25 dkg lazac filé – bőr nélkül
  • 75 g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 ek lime lé
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 ek kapor
  • 125 g füstölt lazac
  • ¼ tk füstölt paprika
  • ¼ tk őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

 

  1. A lazacot mindkét oldalán besózzuk és kb. 8 perc alatt fedő alatt egy közepes lábasban, kevés vízzel felöntve megpároljuk. Hagyjuk kihűlni 
  2. Keverőtálba tesszük és villával összetörjük. 
  3. Egy kis tálban simára keverjük a puha vajat és az olívaolajat. 
  4. A párolt lazachoz adjuk, a finomra vágott füstölt lazaccal, a limelével és a finomra aprított zöldfűszerekkel. 
  5. Kevés sóval (ha szükséges), füstölt paprikával és fehér borssal ízesítjük. 
  6. Fogyasztás előtt behűtjük.Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt.
  7.  Kevés olajon pirosra sütjük a csirkefalatokat, félretoljuk, majd újabb adag olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket. 
  8. Ezeket is félretoljuk, a wokba ütjük a 2 tojást és elkeverve lepirítjuk ezeket is. 
  9. A végén hozzáadjuk a kifőtt tésztát és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, szilvaszósszal és rizsecettel és alaposan összeforgatjuk. 
  10. Frissen őrölt borssal és sok finomra vágott újhagymával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.

Forrás: itt