Hozzávalók:
- 25 dkg lazac filé – bőr nélkül
- 75 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 ek lime lé
- 1 ek metélőhagyma
- 1 ek kapor
- 125 g füstölt lazac
- ¼ tk füstölt paprika
- ¼ tk őrölt fehér bors
Elkészítés:
- A lazacot mindkét oldalán besózzuk és kb. 8 perc alatt fedő alatt egy közepes lábasban, kevés vízzel felöntve megpároljuk. Hagyjuk kihűlni
- Keverőtálba tesszük és villával összetörjük.
- Egy kis tálban simára keverjük a puha vajat és az olívaolajat.
- A párolt lazachoz adjuk, a finomra vágott füstölt lazaccal, a limelével és a finomra aprított zöldfűszerekkel.
- Kevés sóval (ha szükséges), füstölt paprikával és fehér borssal ízesítjük.
- Fogyasztás előtt behűtjük.Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt.
- Kevés olajon pirosra sütjük a csirkefalatokat, félretoljuk, majd újabb adag olajon megpirítjuk a fokhagymát és a zöldségeket.
- Ezeket is félretoljuk, a wokba ütjük a 2 tojást és elkeverve lepirítjuk ezeket is.
- A végén hozzáadjuk a kifőtt tésztát és az egészet meglocsoljuk szójaszósszal, szilvaszósszal és rizsecettel és alaposan összeforgatjuk.
- Frissen őrölt borssal és sok finomra vágott újhagymával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk.