Oldalak

2020. október 26., hétfő

SÖRBEN PÁCOLT CSIRKECOMB, GOMBÁS BURGONYAPÜRÉVEL ÉS SÖRÖS GOMBAMÁRTÁSSAL

 


Hozzávalók:

  • 5 db nagyobb csirkecomb 
  • 3 fej vöröshagyma szeletelve  
  • 4-5 db babérlevél 
  • pár szem egész bors
  • 1 l Tiltott Csíki krémsör
  • 0,5 kg csiperke gomba 
  • 0,3 l tejszín 
  • 1 kg burgonya 
  • 0,1 kg vaj 
  • 0,3 l tej 

  1. A csirkecombot egy tálba tesszük. 
  2. Sózzuk hozzáadjuk a vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet, majd felöntjük a sörrel, és egy éjszakán át pácolódni hagyjuk.
  3. Másnap mélyebb tepsibe tesszük a csirkecombot a páclével együtt és 150 fokon fólia alatt fél órát sütjük. 
  4. Miután letelt az idő, egy edénybe leöntjük róla a levet és visszatesszük a sütőbe pirulni 190 fokon 20 percre a húst, közben párszor meglocsoljuk a páclével. 
  5. A visszamaradt sörös hagymás levet leturmixoljuk és átszűrjük.
  6. A burgonyát megpucoljuk, összevágjuk, sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük.
  7.  A tejet a vajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a burgonyához, majd habverővel krémesre keverjük. 
  8. A gombát félbe, majd szeletekre vágjuk. 
  9. Serpenyőben lepirítjuk és a felét a püréhez keverjük. 
  10. A másik feléhez hozzáadjuk a sörös páclevet és a tejszínt. 
  11. Összefőzzük szükség szerint sóval ízesítjük. 
Forrás itttt