Egészben sült hagyma sörtésztában
Sörtésztához:
- 250 ml sör
- 130 g liszt
- 50 g keményítő
- 1 mk sütőpor
Fűszeres liszthez:
- 100 g liszt
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- só, bors
Mártogatóshoz:
Elkészítés:
- A sőrtésztához összekeverjük a hozzávalókat.
- A lisztet összekeverjük a fűszerekkel.
- A hagymákat megpucoljuk, de a gyökeres részét nem vágjuk le (ez tartja össze a hagymát), alaposan megmossuk.Cikkeket vágunk a hagymába, de nem vágjuk végig. Kézzel széthuzogatjuk a hagymacikkeket.
- Óvatosan beleforgatjuk a lisztbe és a sörtésztába, kanállal bele öntjük a tésztát a hagyma közé és ismét lisztréteg kerül rá.
- Bő forró olajba ropogósra sütjük.
Forrás streetchiken.hu