Oldalak

2019. szeptember 6., péntek

Vargányás köleskása - köretnek


1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg vargányagomba (fagyasztott is lehet)
2 ek étolaj
15 dkg hántolt köles
1 kk
1/2 mk őrölt fekete bors

2 dkg vaj
1/2 csokor petrezselyem      
  1. Elkészítés

30 perc + pihentetés
  1. Felhasználás előtt mossuk meg jó alaposan, és szinte ugyanúgy használható, mint a rizs.
  2. A finomra vágott vöröshagymát és a kockára vágott vargányát az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kölest, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje.           
  3.  
                         
  4. Sűrűn kevergetve majdnem puhára főzzük, még maradhat alatta egy kevés folyadék, majd lezárjuk alatta a gázt, és lefedve pihenni hagyjuk, néha villával kicsit meglazítjuk.

           
     
  5. A végén a vajjal és a felaprított petrezselyemmel dúsítjuk.